Street food étel otthon elkészítve? Simán! Ezt az egyszerűen elkészíthető, mégis különleges hamburger receptet Csigó Zitának köszönhetjük, és az Alföldi régióból, a LEGJAVA-tól kaptuk. Tökéletes választás egy hétköznap este vacsorához vagy baráti összejövetelhez. Kóstold meg, és hagyd, hogy az ízek magukkal ragadjanak!
Hozzávalók (4 burgerhez):
- 50 dkg csirke felsőcombfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt fekete bors
- 1 üveg LEGJAVA Mandulás Szilva Chutney (20 dkg)
- 4 db teljes kiőrlésű vagy rozsos buci
- salátalevelek
- 10 dkg krémes juhtúró
Elkészítés:
A csirkét vágd közepes méretű kockákra. Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, majd süsd át rajta a húst. Közben sózd, borsozd. Szedd ki papírtörlőre, majd amikor kezelhető hőmérsékletűre hűlt, vágd minél kisebb darabokra. Keverd össze a LEGJAVA mandulás szilva chutney-val.
A bucikat vágd ketté, a belső oldalukat ízlés szerint meg is piríthatod forró, zsiradékmentes serpenyőben, majd pakold meg őket salátalevelekkel, a csirkével és a morzsolt juhtúróval. Jó étvágyat!
A LEGJAVA-ról:
A Homokhátság Szíve Zöldség – és Gyümölcsfeldolgozó Start Szociális Szövetkezet Bordányban, a Homokhátság Szívében működik. A szociális szövetkezet célkitűzése a helyi munkanélküliség csökkentésén túl, hogy elsősorban helyi alapanyagból, tartósítószer és adalékanyag-mentesen készüljenek a különlegességek.
A helyi gazdáktól felvásárolt kiváló terményekből olyan prémium minőségű kész termékek előállítását célozták meg, amelyek megállják a helyüket akár a nagyvárosok kézműves boltjaiban is. Kis üzemükben olyan helyben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket dolgoznak fel, amelyek Magyarország déli, napsütötte vidékén teremtek és a homokháti gazdák gondossága tette őket ízletessé.
A kézzel válogatott zöldségekből és gyümölcsökből olyan egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-kat készítenek, amelyeket bárki büszkén tehet az asztalára.
A LEGJAVA termékeit keresd az Alföldi régió SPAR és INTERSPAR üzleteiben, a piros almás polcokon!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.