“Pulled” csirke burger mandulás szilva chutneyval

Street food étel otthon elkészítve? Simán! Ezt az egyszerűen elkészíthető, mégis különleges hamburger receptet Csigó Zitának köszönhetjük, és az Alföldi régióból, a LEGJAVA-tól kaptuk. Tökéletes választás egy hétköznap este vacsorához vagy baráti összejövetelhez. Kóstold meg, és hagyd, hogy az ízek magukkal ragadjanak!

pulled-csirke_burger_legjava.jpg

Hozzávalók (4 burgerhez):

  • 50 dkg csirke felsőcombfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 üveg LEGJAVA Mandulás Szilva Chutney (20 dkg)
  • 4 db teljes kiőrlésű vagy rozsos buci
  • salátalevelek
  • 10 dkg krémes juhtúró

Elkészítés:

A csirkét vágd közepes méretű kockákra. Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, majd süsd át rajta a húst. Közben sózd, borsozd. Szedd ki papírtörlőre, majd amikor kezelhető hőmérsékletűre hűlt, vágd minél kisebb darabokra. Keverd össze a LEGJAVA mandulás szilva chutney-val.

A bucikat vágd ketté, a belső oldalukat ízlés szerint meg is piríthatod forró, zsiradékmentes serpenyőben, majd pakold meg őket salátalevelekkel, a csirkével és a morzsolt juhtúróval. Jó étvágyat!

A LEGJAVA-ról:

A Homokhátság Szíve Zöldség – és Gyümölcsfeldolgozó Start Szociális Szövetkezet Bordányban, a Homokhátság Szívében működik.  A szociális szövetkezet célkitűzése a helyi munkanélküliség csökkentésén túl, hogy elsősorban helyi alapanyagból, tartósítószer és adalékanyag-mentesen készüljenek a különlegességek.
A helyi gazdáktól felvásárolt kiváló terményekből olyan prémium minőségű kész termékek előállítását célozták meg, amelyek megállják a helyüket akár a nagyvárosok kézműves boltjaiban is. Kis üzemükben olyan helyben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket dolgoznak fel, amelyek Magyarország déli, napsütötte vidékén teremtek és a homokháti gazdák gondossága tette őket ízletessé.

A kézzel válogatott zöldségekből és gyümölcsökből olyan egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-kat készítenek, amelyeket bárki büszkén tehet az asztalára.

A LEGJAVA termékeit keresd az Alföldi régió SPAR és INTERSPAR üzleteiben, a piros almás polcokon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr9818813774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása