Ha egy gyors, mégis ellenállhatatlan desszertre vágysz, ez a pohárkrém tökéletes választás! A ropogós kekszréteg, a lágy mascarponés krém és a Magyar Méz Manufaktúra mézes eperlekvárjából készült finomság nemcsak percek alatt elkészíthető, de még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá!
Hozzávalók 2 személyre:
- 200g teljes kiőrlésű keksz
- 90g mandulaszirom (elhagyható)
- 250 g mascarpone
- 250 ml habtejszín (használhatsz növényi tejszínt is)
- 90 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- Magyar Méz Manufaktúra mézes eperlekvár
Elkészítés:
- Tedd tálba a mascarponét, a habtejszínt, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Kézi mixerrel pár perc alatt dolgozd stabil krémmé.
- A kekszet törd össze, keverd a mandulaszirmot, majd adagold a poharak aljára.
- A kekszes rétegre kanalazd rá a mascarponés krémet, majd a tetejére a mézes eperlekvárt.
A Magyar Méz Manufaktúráról:
Mucsi Bence és Bagi Henrik, a Magyar Méz Manufaktúra tulajdonosai elkötelezettek a legmagasabb minőségű magyar termékek előállítása mellett, melyekkel újra mézfogyasztásra ösztönözhetik az embereket. Termékpalettájukon bio és konvencionális mézek, ízesített mézkülönlegességek, lekvárok, teák, virágpor és propolisz, mézborok, mézes szappanok és különféle ajándékcsomagok is megtalálhatók.
Az ellenőrzött hazai gazdaságokból származó alapanyagokból készült termékek mindegyike szigorú belső és hatósági ellenőrzésen megy keresztül, hogy mindig a legmagasabb minőséget biztosíthassák vásárlóiknak. Valódi manufaktúraként dolgoznak, minden termék kézi ellenőrzésen esik át, hogy garantálják az egyenletes minőséget és az eredeti ízvilágot. A termékek mindegyike gondosan válogatott, természetes alapanyagokból készül.
A Magyar Méz Manufaktúra mézeit és mézes lekvárjait keressétek Budapesti Régió SPAR és INTERSPAR boltjaiban, a piros almás Régiók Kincsei polcokon!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.