Könnyű és különleges: mogyorós pad thai otthon

A mogyorós pad thai egy ízletes, egzotikus fogás, a thai konyha egyik legnépszerűbb étele, amit az ázsiai konyhában igen kedvelt mogyoróval bolondítottunk meg. Ezt a könnyen elkészíthető receptet Kecskés Valentintől (Valentine’s Mogyoróvaj) kaptuk, és tökéletes választás, ha egy különleges, mégis egyszerű vacsorára vágysz, ami garantáltan elvarázsolja a családodat vagy a vendégeidet.

Hozzávalók:


-
200g rizstészta
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 vöröshagyma, felkarikázva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 50 gramm apróra vágott mogyoró
- 1 tojás
- 500 ml zöldség alaplé
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál cukor
- 1/4 teáskanál cayenne bors (vagy több, ha szereted az erős ízeket)
- 170 gramm apróra vágott káposzta
- 85 gramm apróra vágott répa
- 250 gramm vágott tofu
- 50 gramm friss babcsíra
- 20 gramm friss korianderlevél
- 3 db lime leve
- lime szeletek és apróra vágott mogyoró a tálaláshoz

Extra tipp: ha szereted a tengeri ízeket, ajánljuk, hogy 500 gramm tisztított, pirított garnélarákot is készíts be (elhagyható)

Elkészítés:


1. Áztasd a rizstésztát hideg vízben kb. 30 percig, majd öblítsd le hideg vízzel és szűrd le.
2. Melegítsd fel a kókuszolajat egy serpenyőben közepes lángon, és add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, valamint apróra vágott mogyorót, majd pirítsd kb. 2 percig.
3. A tojást a pirított hagyma és mogyoró mellé üsd fel és keverd bele, majd keverd addig, amíg az tojásrántottává nem sül.
4. Add hozzá a zöldség alaplevet, a szójaszószt, a cukrot és a cayenne borsot, majd főzd további 2-3 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
5. Add hozzá a káposztát, a répát, a tofut és a rizstésztát, majd főzd további 3-4 percig, amíg a zöldségek és tészta megpuhulnak.
6. Vedd le a tűzről, majd add hozzá a babcsírát, a korianderlevelet és a lime levét, majd alaposan keverd össze.
7. Tálald lime szeletekkel és apróra vágott mogyoróval a tetején.
+1 tipp. Ha szereted a tengeri herkentyűket, tegyél a tetejére olajon pirított garnélarákot.

A VALENTINE’S MOGYORÓVAJRÓL:

A Valentine's Mogyoróvaj létrehozója, Kecskés Valentin elkötelezett híve az egészséges táplálkozásnak és életmódnak. Saját maga a példa rá, hogy minőségi élelmiszerek fogyasztásával és sporttal óriási változások érhetőek el egészségünk érdekében úgy, hogy a finom ételekről sem kell lemondani.
A Valentine’s magkrémekhez, így a mogyoróvajhoz is a magvakat száraz pörkölési technológiával készítik elő, ezért nincs szükség plusz olajra vagy adalékokra. A frissen pirított magvakat többlépcsős folyamatban őrlik, így különleges krémes állagot és ízélményt érnek el, ráadásul a magvak beltartalmi értékei is megmaradnak.

A Valentine’s Mogyoróvaj kapható a Budapesti régió kiemelt SPAR és INTERSPAR üzleteiben, keressétek őket a piros almával jelölt Régiók Kincsei polcon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/18718788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása