Gyors és különleges: céklás parmezános saláta

Ha egy igazán különleges, mégis egyszerű salátára vágysz, akkor ezt a céklás-diós rukkolasalátát imádni fogod! A sült cékla édeskés íze tökéletesen harmonizál a parmezán sós karakterével és rukkola ízvilágával. Akár önálló fogásként, akár köretként is szuper választás – próbáld ki, és garantáltan a kedvenceid közé kerül!

bagoila_ce_klasalata.jpg
Hozzávalók:

  • 1 csomag (kb 100g)  előre mosott rukkolasaláta
  • két kisebb cékla
  • 5 dkg parmezán forgács 
  • 5 dkg negyedelt dió
  • balzsamecet
  • Bagoila 100% hidegen sajtolt dióolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  • A céklát krumplipucolóval hámozd meg, mad most meg.
  • Csomagold egyesével a céklát alufóliába, és tedd egy sütésálló tálba vagy tepsibe. Süsd 200 Celsius-fokon 35-40 percig, amíg éles késsel könnyen átszúrhatóvá válik.
  • Hagyd a céklát teljesen kihűlni, majd vágd fel falatnyi kockákra. 
  • Vedd ki a rukkolalevelet, és rendezd el egy nagy salátástálon.
  • Keverd hozzá a felkockázott céklát, a parmezánforgácsot és a diót, majd rázd össze.
  • Önts nyakon balzsamecettel és Bagoila dióolajjal, majd sózd, borsozd ízlés szerint. 

Extra tipp: ha még extrább ízű salátára vágysz, szeletelj bele egy körtét.

20241107-103722-removebg-preview_lqb2z4bq_copy.jpg

A Bagoiláról:

A Bagoila Bagó Roland családi vállalkozása, ami minőségi olajok, lisztek és fehérjék előállításával foglalkozik. Kisigmándi üzemükben saját fejlesztésű gépekkel, természetes alapanyagokból állítják elő minőségi termékeiket. Itt készülnek a hidegen sajtolt olajak többek között tökmagból, lenmagból, szezámmagból, és még sorolhatnánk.

Az olajos magvakból mechanikai úton nyerik ki az értékes olajakat, a különleges és kíméletes eljárásnak köszönhetően nem sérülnek az alapanyagban található vitaminok és a nyomelemek sem. A gyártás során a környezettudatosságot is szem előtt tartják, és kommunális hulladékon kívül nem is termelnek szemetet. A kínálatot protein chipsek is színesítik, mely szuper, egészséges alternatív nassolnivaló lehet. A változatos és természetes Bagoila termékeket a finomítatlan, tartósítószer- és gluténmentes, valamint vegán életmódot folytatók is fogyaszthatják.

A Bagoila finom lés egészséges olajait keresd a Velencei régió SPAR és INTERSPAR üzleteiben, a piros almás polcokon!

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr7118806232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása