Vegán túrógombóc Gabiyo-módra

447721249_1224691805608188_6291088573690373933_n.jpg

Nem tudjuk, hogy a túrógombóc Hungarikum-e, de az biztos, hogy külföldi vendégeink mindig transzba esnek tőle. Először az ízétől, másodszor pedig az összetétele miatt: a legtöbben ugyanis nem akarják elhinni, hogy valóban túróból készül. Ezzel persze nem élünk vissza - eszünkbe sem jut vega, vagy vegán ismerőseinket ezzel a túrós finomsággal traktálni. Szerencsére “van másik”, vagyis itt van Gabiyo túrómentes “túrógombóca”.

Sokan félnek, hogy a vega édességek készítése sok vacakolással jár. A Gabiyo túrógombócnál nincs egyszerűbb. Vágjunk bele!

Hozzávalók (4 főre):

  • 250g köles 
  • 3-5 kanál aprószemű zabpehely (attól függően, hogy mennyire főtt le a víz róla)
  • Kb. 1,5 ek édesítőszer - mi eritritet használtunk 
  • 1-2 db citrom - mivel a reszelt héjat is használod, lehetőleg biocitromot vegyél!
  • Gabiyo GM vaníliás keksz
  • Gabiyo eperlekvár 

Így készül a Gabiyo “túrógombóc”:

  1. Főzd puhára a kölest körülbelül kétszeres mennyiségű vízben, vagy növényi italban. 
  2. Édesítsd ízlésed szerint (óvatosan, fokozatosan!)
  3. Add hozzá 1 nagy, vagy 2 kicsi citrom levét és reszelt héját. 
  4. Ha már megfőtt, keverd hozzá az aprószemű zabpelyhet és hagyd kihűlni a masszát.
    (Ha egy éjszakára a hűtőbe teszed a kölest, nem lesz szükséged a zabpehelyre, hogy összetartsa.)
  5. Ha azonnal akarod a gombócokat készíteni, hideg, vizes kézzel formálj gombócokat és forgasd meg azokat a GM Gabiyo darált kekszben. 
  6. Ha fokozni akarod a hatást, töltsd meg Gabiyo eperlekvárral a gombócokat.

447760516_1224689422275093_2547309378892250049_n.jpg

Figyelem, a receptben 4 főre számoltam a mennyiségeket, de jobb, ha felkészülsz az átütő sikerre és nagyobb mennyiséggel készülsz. 

Jó étvágyat!

GABIYO

Markóné Tóth Gabriella főállású édesanyaként is a sportos és egészségtudatos életmód híve, ez inspirálta vállalkozása indítására. Miután gyermekei kirepültek a családi fészekből, saját- és szomszédos kertekben növényeket nevelgetett, melyek termését saját kezűleg dolgozta fel kistermelői üzemében. Fiával, Umenhoffer Dáviddal együtt kezdtek munkálkodni a márkán, és alkották meg az akkor még GabiJó névre hallgató, hozzáadott cukortól mentes lekvárcsaládot. A termékpaletta azóta glutémnetes kekszekkel és granolákkal bővült. 

A Gabiyo lekvárokat keresd a Pécsi régió kiemelt SPAR és INTERSPAR boltjaiban, a piros almás polcokon! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr8218465113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása