Ha könnyen elkészíthető és laktató vacsoraötletre vágysz, a Nyírségi Régióban található Léta Tészta receptje garantáltan neked való! A szaftos csirkefalatok, az édes kukorica és a krémes sajtmártás tökéletes ízharmóniát alkotnak, a sütőben megpirult sajtnak pedig senki nem tud majd ellenállni. Sós Tibor és felesége, Anett receptje ideális hétköznapi vacsorának vagy egy családi ebéd főfogásaként – garantáltan mindenki repetázni fog!
Hozzávalók 4 fő részére:
A raguhoz:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 ek napraforgó olaj
- só, bors ízlés szerint, ételízesítő ízlés szerint
- 28 dkg csemegekukorica
- 30 dkg Léta-Tészta spagetti
- 10 dkg sajt (reszelt )
- 3 dkg margarin (a tepsi kikenéséhez)
A sajtmártáshoz:
- 4 dkg margarin
- 4 csapott ek finomliszt
- 6 dl tej
- só ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint (őrölt)
- 10 dkg sajt (reszelt)
Elkészítés:
- A filézett csirkemellet vágd kis kockákra, majd kevés olajon süsd addig, míg ki nem fehéredik.
- Önts rá annyi vizet, hogy a húst épphogy ellepje. Fűszerezd meg és párold puhára.
- Add hozzá a kukoricakonzervet (nem muszáj mindet), pár percig párold együtt.
- Sós vízben főzd ki a spagetti tésztát, majd szűrd le.
- Kend ki a tepsit margarinnal, simítsd el benne a tésztát.
- A sajtmártáshoz olvaszd fel a margarint, tedd bele a lisztet, és pár percig lassú tűzön kevergesd.
- Öntsd fel a tejjel. Ízesítsd sóval, szerecsendióval. Keverd csomómentesre.
- Ha besűrűsödött, keverd bele a 10 dkg reszelt sajtot.
- A mártást öntsd rá a kukoricás húsra és keverd össze.
- A mártásos húst kanalazd rá a spagettira, hogy mindenütt fedje.
- Reszelt sajttal szórd meg a tetejét, és előmelegített sütőbe tolva addig süsd, míg a teteje meg nem pirul.
A 2015-ben alapított, száraztésztákat gyártó családi vállalkozás Kokad településen működik. A kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülő tésztatermékeket a nemzetközileg is kifejezetten modernnek számító technológiai eljárásokkal, mégis a kisüzemekre jellemző odafigyeléssel és gondossággal készítik.
A mára már 35 fajta különféle száraztésztájuk közül a fogyasztói visszajelzések alapján kiemelten kedvelt a kakastaréj, a cérnametélt és a sodort csigatészta. A Léta Tészta folyamatosan bővülő kínálatának minden eleme tartósítószertől mentes, a termékek minőségét rendszeresen ellenőrzik és igyekeznek minél több egészséges alternatívát is kínálni a palettában.
A Léta Tésztákat keresd a Nyírségi régió SPAR és INTERSPAR üzleteiben, a piros almával jelölt polcokon!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.