Csirkemell sajtmártással spagetti ágyon

Ha könnyen elkészíthető és laktató vacsoraötletre vágysz, a Nyírségi Régióban található Léta Tészta receptje garantáltan neked való! A szaftos csirkefalatok, az édes kukorica és a krémes sajtmártás tökéletes ízharmóniát alkotnak, a sütőben megpirult sajtnak pedig senki nem tud majd ellenállni. Sós Tibor és felesége, Anett receptje ideális hétköznapi vacsorának vagy egy családi ebéd főfogásaként – garantáltan mindenki repetázni fog!

ultimate-chicken-spaghetti-24-1.jpg

Hozzávalók 4 fő részére:

A raguhoz:

- 60 dkg csirkemell filé

- 1 ek napraforgó olaj

- só, bors ízlés szerint, ételízesítő ízlés szerint

- 28 dkg csemegekukorica

- 30 dkg Léta-Tészta spagetti 

- 10 dkg sajt (reszelt )

- 3 dkg margarin (a tepsi kikenéséhez)

A sajtmártáshoz:

- 4 dkg margarin

- 4 csapott ek finomliszt

- 6 dl tej

- só ízlés szerint

- szerecsendió ízlés szerint (őrölt)

- 10 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés:

  1. A filézett csirkemellet vágd kis kockákra, majd kevés olajon süsd addig, míg ki nem fehéredik.
  2. Önts rá annyi vizet, hogy a húst épphogy ellepje. Fűszerezd meg és párold puhára.
  3. Add hozzá a kukoricakonzervet (nem muszáj mindet), pár percig párold együtt.
  4. Sós vízben főzd ki a spagetti tésztát, majd szűrd le.
  5. Kend ki a tepsit margarinnal, simítsd el benne a tésztát.
  6. A sajtmártáshoz olvaszd fel a margarint, tedd bele a lisztet, és pár percig lassú tűzön kevergesd.
  7. Öntsd fel a tejjel. Ízesítsd sóval, szerecsendióval. Keverd csomómentesre.
  8. Ha besűrűsödött, keverd bele a 10 dkg reszelt sajtot.
  9. A mártást öntsd rá a kukoricás húsra és keverd össze. 
  10. A mártásos húst kanalazd rá a spagettira, hogy mindenütt fedje.
  11. Reszelt sajttal szórd meg a tetejét, és előmelegített sütőbe tolva addig süsd, míg a teteje meg nem pirul.

A Léta Tésztáról:

hbp057311retus-large.jpg

A 2015-ben alapított, száraztésztákat gyártó családi vállalkozás Kokad településen működik. A kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülő tésztatermékeket a nemzetközileg is kifejezetten modernnek számító technológiai eljárásokkal, mégis a kisüzemekre jellemző odafigyeléssel és gondossággal készítik.

A mára már 35 fajta különféle száraztésztájuk közül a fogyasztói visszajelzések alapján kiemelten kedvelt a kakastaréj, a cérnametélt és a sodort csigatészta. A Léta Tészta folyamatosan bővülő kínálatának minden eleme tartósítószertől mentes, a termékek minőségét rendszeresen ellenőrzik és igyekeznek minél több egészséges alternatívát is kínálni a palettában.

A Léta Tésztákat keresd a Nyírségi régió SPAR és INTERSPAR üzleteiben, a piros almával jelölt polcokon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr8518799728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása