Ha egy igazán különleges, fűszeres, mégis krémes fogásra vágysz, akkor ez a mogyoróvajas csicseriborsó curry tökéletes választás! A fűszerek és a mogyoróvaj kombinációja igazi élményt nyújt, mindemellett pedig egyszerűen elkészíthető, vegán, és és rizzsel vagy friss kenyérrel tálalva garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat! A receptet Kecskés Valentintől, a Valentine's Mogyoróvaj tulajdonosától kaptuk.
Hozzávalók:
- 200g csicseriborsó, áztatva egy éjszakán át
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 2 evőkanál curry por
- 1 teáskanál római kömény
- 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
-1 teáskanál só
- 400g paradicsom konzerv
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- friss koriander a tálaláshoz
Elkészítés:
A csicseriborsót áztasd be egy éjszakán át, majd szűrd le és öblítsd le.
Egy lábasban hevítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd kb. 5 percig, amíg a hagyma aranybarna lesz.
Add hozzá a curry port, római köményt, kurkumát és sót. Keverd össze és pirítsd még 1-2 percig.
Add hozzá a darabolt paradicsomot és a csicseriborsót. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összetevőket. Forrald fel, majd vedd le a lángot és főzd kb. 30-40 percig, amíg a csicseriborsó megpuhul.
Keverd hozzá a mogyoróvajat és addig főzd, amíg a mogyoróvaj elolvad és a curry sűrűbbé válik.
Tálald friss korianderrel megszórva, akár rizzsel vagy kenyérrel (esetleg indiai naan kenyérrel) kísérve.
A VALENTINE’S MOGYORÓVAJRÓL:
A Valentine's Mogyoróvaj létrehozója, Kecskés Valentin elkötelezett híve az egészséges táplálkozásnak és életmódnak. Saját maga a példa rá, hogy minőségi élelmiszerek fogyasztásával és sporttal óriási változások érhetőek el egészségünk érdekében úgy, hogy a finom ételekről sem kell lemondani.
A Valentine’s magkrémekhez, így a mogyoróvajhoz is a magvakat száraz pörkölési technológiával készítik elő, ezért nincs szükség plusz olajra vagy adalékokra. A frissen pirított magvakat többlépcsős folyamatban őrlik, így különleges krémes állagot és ízélményt érnek el, ráadásul a magvak beltartalmi értékei is megmaradnak.
A Valentine’s Mogyoróvaj kapható a Budapesti régió kiemelt SPAR és INTERSPAR üzleteiben, keressétek őket a piros almával jelölt Régiók Kincsei polcon!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.