Mogyoróvajas csicseriborsó curry

Ha egy igazán különleges, fűszeres, mégis krémes fogásra vágysz, akkor ez a mogyoróvajas csicseriborsó curry tökéletes választás! A fűszerek és a mogyoróvaj kombinációja igazi élményt nyújt, mindemellett pedig egyszerűen elkészíthető, vegán, és és rizzsel vagy friss kenyérrel tálalva garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat! A receptet Kecskés Valentintől, a Valentine's Mogyoróvaj tulajdonosától kaptuk. mogyorovajas_csicseriborso_curry.jpg

Hozzávalók:
- 200g csicseriborsó, áztatva egy éjszakán át
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 2 evőkanál curry por
- 1 teáskanál római kömény
- 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
-1 teáskanál só
- 400g paradicsom konzerv
- 2 evőkanál mogyoróvaj
friss koriander a tálaláshoz

Elkészítés:
A csicseriborsót áztasd be egy éjszakán át, majd szűrd le és öblítsd le.
Egy lábasban hevítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd kb. 5 percig, amíg a hagyma aranybarna lesz.
Add hozzá a curry port, római köményt, kurkumát és sót. Keverd össze és pirítsd még 1-2 percig.
Add hozzá a darabolt paradicsomot és a csicseriborsót. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összetevőket. Forrald fel, majd vedd le a lángot és főzd kb. 30-40 percig, amíg a csicseriborsó megpuhul.
Keverd hozzá a mogyoróvajat és addig főzd, amíg a mogyoróvaj elolvad és a curry sűrűbbé válik.
Tálald friss korianderrel megszórva, akár rizzsel vagy kenyérrel (esetleg indiai naan kenyérrel) kísérve.

A VALENTINE’S MOGYORÓVAJRÓL:

A Valentine's Mogyoróvaj létrehozója, Kecskés Valentin elkötelezett híve az egészséges táplálkozásnak és életmódnak. Saját maga a példa rá, hogy minőségi élelmiszerek fogyasztásával és sporttal óriási változások érhetőek el egészségünk érdekében úgy, hogy a finom ételekről sem kell lemondani.
A Valentine’s magkrémekhez, így a mogyoróvajhoz is a magvakat száraz pörkölési technológiával készítik elő, ezért nincs szükség plusz olajra vagy adalékokra. A frissen pirított magvakat többlépcsős folyamatban őrlik, így különleges krémes állagot és ízélményt érnek el, ráadásul a magvak beltartalmi értékei is megmaradnak.

A Valentine’s Mogyoróvaj kapható a Budapesti régió kiemelt SPAR és INTERSPAR üzleteiben, keressétek őket a piros almával jelölt Régiók Kincsei polcon!

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr3618855624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása