Egy igazi olasz klasszikus húsmentes verziójának receptjét kaptuk a Míves Tészától, és garantáljuk, hogy ez is ugyanolyan finom, mint a "hagyományos". A borsófehérje granulátum remek alternatívája a darált húsnak, ráadásul tele van fehérjével és rosttal, a friss zöldségek és a fűszeres paradicsomszósz pedig igazán ízletessé teszik ezt a fogást.
Hozzávalók:
- borsófehérje granulátum
- fokhagyma
- vöröshagyma
- répa
- zeller
- só, bors
- oregánó
- bazsalikom
- paradicsomszósz
- sörélesztőpehely
- a kedvenc MÍVES Tésztád
Így készítsd:
- Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a lereszelt répát, illetve zellert.
- Öntsd rá a paradicsomszószt, majd fűszerezd ízlés szerint. Mi sóztuk, borsoztuk és került bele oregánó, illetve bazsalikom is.
- Amíg alacsony lángon főzöd a paradicsomszószt, egy tálba engedj hideg vizet, és áztasd be a borsófehérje granulátumot. Ez általában pár percet vesz igénybe, de a csomagoláson érdemes ellenőrizni a javasolt időtartamot!
- Amikor a szósz már majdnem kész, add hozzá a borsófehérjét és keverd össze. Ekkor már nem kell sok idő, különben a granulátum könnyen túlfő.
- Vedd le a tűzről és forgasd össze a kedvenc Míves tésztáddal (mi szélesmetéltet használtunk, de készítheted másikkal is), majd szórj egy kevés sörélesztőpelyhet a tetejére tálaláskor.
A Míves Tésztáról:
Szűcs Árpád és a Míves Tészta Manufaktúra története 2017-ben, egy házi készítésű rétessel kezdődött, házi lasagnával, majd metélttel folytatódott. Innen már nem volt megállás, újabb és újabb tészták kerültek ki Árpád kezéből és konyhájából, amik olyan jól sikerültek, hogy másfél év után megszületett a Míves Tészta Manufaktúra. Árpád a hagyományos leves- és durumtészták mellett többféle zöldséges, illetve olyan extra ízű, tojásmentes verziókat kínál az tészták szerelmeseinek, mint a provance-i pritaminos, fokhagymás vagy épp a kakaós-sárgarépás metélt.
A Míves Tésztákat keressétek a Fővárosi SPAR és INTERSPAR boltjaiban, a piros almás Régiók Kincsei polcokon!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.