Túrós pite, a megunhatatlan klasszikus

Ha van egy klasszikus sütemény, amit egyszerűen nem lehet megunni, az a házi túrós pite. Ez a recept a hagyományos ízeket hozza el a konyhádba, egy csipetnyi nosztalgiával. Az omlós tésztarétegek között megbújó krémes túrótöltelék tökéletes egy vasárnapi ebéd lezárásaként, de uzsonnára vagy vendégvárónak is kiváló választás. Ráadásul a Holnemvolt Farm minőségi alapanyagai garantálják, hogy a végeredmény tényleg finom legyen. 

holnemvolt_pite.jpg

Hozzávalók:

A tésztához: 

  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
  • 1 csipet só
  • 2 ek porcukor
  • 240 g hideg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 175g 20%-os Holnemvoltfarm tejföl 

A töltelékhez:

A kenéshez: 1 db tojás

 

Elkészítés:

  • A pite tésztájához a lisztet keverd el a sütőporral, a sóval és a porcukorral, majd add hozzá az apró kockákra vágott vajat, a tojássárgákat, a tejfölt, és gyúrd össze
  • A tésztát oszd két egyenlő részre. Az egyik tésztagombócot nyújtsd a tepsi aljának méretére. 
  • A tepsibe tegyél egy sütőpapírt, hogy ne ragadjon le a tészta, és a sütőt melegítsd elő 175 fokra. 
  • A kinyújtott tésztalapot tedd a tepsi aljára, majd az előmelegített sütőben 6-7 perc alatt süsd elő.
  • A töltelékhez válaszd szét a tojásokat, és a sárgákat jól keverd el a túróval, a cukorral, a citromhéjjal, a búzadarával és a tejföllel. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és finoman forgasd bele a túrós masszába. 
  • Vedd ki a sütőből az alsó, elősütött tészta lapot és simítsd rá a tölteléket. 
  • A másik tésztagombócból is nyújts a tepsi méretének megfelelő lapot, majd helyezd óvatosan a töltelékre. A tetejét szurkáld meg villával, és kend le enyhén felvert tojással. 
  • Told vissza a sütőbe, és kb. 40 perc alatt süsd aranybarnára a pitét. Szeletelés előtt mindenképpen hagyd kihűlni, csak utána tálald.

A Holnemvolt Farmról:

A Holnemvolt Farm (régi nevén Tobitej) friss tejtermékekkel foglalkozó vállalkozás a Mohácsi kistérségben, 1500 hektáron gazdálkodnak.
A tehenészetben 500 tehenet és több mint 450 borjút nevelnek, akiket a fenntarthatóság jegyében, helyben megtermelt takarmánnyal táplálnak. Az állatok napi szinten 15 ezer liter tejet képesek előállítani, melyet a legmodernebb gépészettel felszerelt tejüzemben dolgoznak fel. Így a kiváló minőségű tejből, természetes alapanyagok hozzáadásával és megfelelő szakértelemmel egészséges, prémium tejtermékek kerülhetnek ki frissen a Farmról!
A tejtermékek magas minőségét a szigorú higiéniai szabályok betartása, a képzett munkatársak és a jól felszerelt labor biztosítja. Mindezt úgy érik el, hogy alacsonyabb hőmérsékleten pasztörizálnak, ezáltal megmaradnak azok a hasznos összetevők, amelyek pozitív hatással lehetnek egészségünkre.

Próbáld ki és fedezd fel a Holnemvolt Farm finomabbnál finomabb tejtermékeit, amiket megtalálsz a Mecseki régió kiemelt SPAR és INTERSPAR üzleteiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr1118840310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása