Ha van egy klasszikus sütemény, amit egyszerűen nem lehet megunni, az a házi túrós pite. Ez a recept a hagyományos ízeket hozza el a konyhádba, egy csipetnyi nosztalgiával. Az omlós tésztarétegek között megbújó krémes túrótöltelék tökéletes egy vasárnapi ebéd lezárásaként, de uzsonnára vagy vendégvárónak is kiváló választás. Ráadásul a Holnemvolt Farm minőségi alapanyagai garantálják, hogy a végeredmény tényleg finom legyen.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 2 ek porcukor
- 240 g hideg vaj
- 2 db tojássárgája
- 175g 20%-os Holnemvoltfarm tejföl
A töltelékhez:
- 3 db tojás
- 500 g Holnemvolt félzsíros túró
- 150 g kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek búzadara
- 3 ek 20%-os Holnemvoltfarm tejföl
A kenéshez: 1 db tojás
Elkészítés:
- A pite tésztájához a lisztet keverd el a sütőporral, a sóval és a porcukorral, majd add hozzá az apró kockákra vágott vajat, a tojássárgákat, a tejfölt, és gyúrd össze
- A tésztát oszd két egyenlő részre. Az egyik tésztagombócot nyújtsd a tepsi aljának méretére.
- A tepsibe tegyél egy sütőpapírt, hogy ne ragadjon le a tészta, és a sütőt melegítsd elő 175 fokra.
- A kinyújtott tésztalapot tedd a tepsi aljára, majd az előmelegített sütőben 6-7 perc alatt süsd elő.
- A töltelékhez válaszd szét a tojásokat, és a sárgákat jól keverd el a túróval, a cukorral, a citromhéjjal, a búzadarával és a tejföllel. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és finoman forgasd bele a túrós masszába.
- Vedd ki a sütőből az alsó, elősütött tészta lapot és simítsd rá a tölteléket.
- A másik tésztagombócból is nyújts a tepsi méretének megfelelő lapot, majd helyezd óvatosan a töltelékre. A tetejét szurkáld meg villával, és kend le enyhén felvert tojással.
- Told vissza a sütőbe, és kb. 40 perc alatt süsd aranybarnára a pitét. Szeletelés előtt mindenképpen hagyd kihűlni, csak utána tálald.
A Holnemvolt Farm (régi nevén Tobitej) friss tejtermékekkel foglalkozó vállalkozás a Mohácsi kistérségben, 1500 hektáron gazdálkodnak.
A tehenészetben 500 tehenet és több mint 450 borjút nevelnek, akiket a fenntarthatóság jegyében, helyben megtermelt takarmánnyal táplálnak. Az állatok napi szinten 15 ezer liter tejet képesek előállítani, melyet a legmodernebb gépészettel felszerelt tejüzemben dolgoznak fel. Így a kiváló minőségű tejből, természetes alapanyagok hozzáadásával és megfelelő szakértelemmel egészséges, prémium tejtermékek kerülhetnek ki frissen a Farmról!
A tejtermékek magas minőségét a szigorú higiéniai szabályok betartása, a képzett munkatársak és a jól felszerelt labor biztosítja. Mindezt úgy érik el, hogy alacsonyabb hőmérsékleten pasztörizálnak, ezáltal megmaradnak azok a hasznos összetevők, amelyek pozitív hatással lehetnek egészségünkre.
Próbáld ki és fedezd fel a Holnemvolt Farm finomabbnál finomabb tejtermékeit, amiket megtalálsz a Mecseki régió kiemelt SPAR és INTERSPAR üzleteiben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.