A Virágbéke receptje egy különleges, ázsiai ihletésű fogás, a végeredmény egy ízletes, könnyed étel, amely tökéletes választás lehet egy családi ebédhez vagy egy baráti összejövetelhez.
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykacomb filé
- 4 db tojásfehérje
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 6 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- só ízlés szerint
- 4 dl olaj a sütéshez
- 6 evőkanál mustár
- 6 evőkanál BIO akácméz
- 3 evőkanál szezámmag
- 30 dkg rizs
- párolt vagy friss zöldség ízlés szerint
Elkészítés:
- Vágd a pulykacombot 2-3 cm-es kockákra. A tojásfehérjéket keverd simára az étkezési keményítővel, a liszttel, a sütőporral és a sóval. Sűrűn folyó tésztát kell kapnod. (Ha szükséges, egy kevés hideg szóda vízzel hígíthatod.)
- Mártsd a húskockákat a tésztamasszába, majd süsd őket aranysárgára a felforrósított olajban. Szedd mindet konyhai papírtörlőre és hagyd lecsepegni.
- A mázhoz melegítsd össze a mustárt és a Virágbéke mézet, azután keverd simára. Forgasd meg benne a húskockákat, majd csepegtesd le azokat, és szórd meg a szezámmaggal.
- A rizst a zacskóra írt módon készítsd el, tálalj mellé friss salátával vagy párolt zöldséget.
A Virágbéke Méz Manufaktúráról:
Ahhoz, hogy kiváló méz születhessen, elsősorban kiváló méhecskékre van szükség. És néhány olyan emberre, akik szeretettel, odafigyeléssel gondoskodnak rólunk. Ők pedig mézzel hálálják meg. Így alakul ki a Virágbéke. Az újhullámos magyar méhészet.
Az alapítók hiszik, hogy a méz nemcsak a nagyi konyhájába való. Az álmuk egy olyan méz brand, ami friss és Neked szól. Ahol a minőség és a különlegesség kéz a kézben járnak. Csipetnyi iróniával, humorral, érzelmekkel, édes zamatokkal. A nagyi csipketerítős asztalára és a Te fancy konyhapultodra is!
A Virágbéke Méz Manufaktúra termékeit megvásárolhatod a Nyíregyházi régió SPAR és INTERSPAR áruházaiban.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.