Finomat, olcsón: Csirkés orsótészta spenóttal és paradicsommal

17309167_401659386872895_579532172232072934_n.jpg

Mai ajánlatunk Mizser Zsolttól, a Dada Tészta tulajdonosától kaptuk. A Nyíregyházi Régióban elérhető Dada Tésztákat elsősorban a házias ízek kedvelőinek ajánljuk, de ez a gyorsan elkészíthető recept garantáltan mindenkinek ízleni fog.

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg orsó dada tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg konyhakész bébispenót
  • 1/2 db sült grillcsirke
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztát tedd forrásban lévő sós vízbe, és a csomagoláson megadott utasítás szerint főzd meg. Ha elkészült, szűrd le és tedd félre. 
  2. A fokhagymát hámozd meg, zúzd össze, majd fél percig pirítsd a felforrósított olajban. Add hozzá a megtisztított paradicsomot és a spenótot, majd fonnyaszd meg.
  3. A grillcsirkét tépd falatnyi darabokra, majd keverd a spenótos paradicsomhoz a leszűrt tésztával együtt. Végül sóval, borssal ízesítsd.

A Dada Tésztáról:

A Tisza és holtágai által körülölelt Tiszadada településen készülnek a Dada Tészta termékei. A településnek egy pályázat keretében volt lehetősége felújítania a régi Malom épületét. A felújítást követően a gépek beszerzése következett, majd 2014. nyarán elkezdődött a házias jellegű tészták gyártása.A minőség és a mennyiség folyamatos növelése mellett a Dada Tészta termékek mostanra számtalan formában és kiszerelésben érhetőek el. A vállalkozás természetesen helyi munkaerőt foglalkoztat, de az alapanyagok ellátását is igyekeznek helyi forrásból megoldani, az üzemet az önkormányzat által létesített tyúkfarm látja el tojással.


A termékeket több település önkormányzatának konyhájára, éttermekbe, továbbá környékbeli boltokba, vásárokra és piacokra is szállítják. Te is megvásárolhatod őket a Nyíregyházi Régió kiemelt SPAR és INTERSPAR üzleteiben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr1818501486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása