Egy amerikai klasszikus: a Cubano
cubano_szendvics.jpg
Az Egyesült Államokban már szinte klasszikussá vált cubano szendvics egy igazi ínyencség, ami a nem mindennapi kubai ízeket hozza el a konyhádba. A citrusos szószban pácolt, grillezett tarja szaftos és omlós, míg a dijoni mustár, a füstölt sonka, a Noszlopi Finomságok falusi uborkája és a krémes mozzarella tökéletes ízharmóniát alkot. A végeredmény egy ropogós ízbomba,tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy egy hétvégi grillezéshez. 
Hozzávalók:

3 darab ciabatta
- 6 vastag szelet tarja
só, bors ízlés szerint
- 3 evőkanál djoni mustár
- 100 g füstölt szeletelt sonka
- 100 g mozzarella sajt
- 1 ek vaj

A szószhoz:
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 darab lime leve
- 1 darab narancs leve
- 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A szósz hozzávalóit keverd össze egy tálban.
2. A tarjaszeleteket sózd, borsozd ízlés szerint, locsold meg olívaolajjal, majd 200-210 °C-on helyezd a grillsütő rácsára vagy serpenyőbe. Folyamatosan forgasd, miközben alkalmaként locsold meg a citrusos szósszal, amíg át nem sülnek a szeletek.

A Cubano szendvics összeállítása:
1. Vágd ketté a ciabattát, majd kend meg a szósszal, illetve dijoni mustárral. Helyezd rá a füstölt sonkát, az időközben elkészült és csíkokra vágott tarja szeleteket, a felkarikázott csemege uborkát és a felszeletelt mozzarella sajtot.
2. A szendvics mindkét külső oldalát kend át vajjal, és süsd meg grillserpenyőben úgy, hogy közben nyomást helyezel rá, hogy összepréselődjenek a finomságok!

A Noszlopi Finomságokról:

hbp09131retus-large.jpg
A Noszlopi Finomságok konzervüzemben 1992 óta készülnek a minőségi savanyúságok és befőttek. Az alapanyagokat kizárólag magyar termelőktől, szabadföldi termesztésből szerzik be. A termelőiket folyamatosan figyelemmel kísérik, az alapanyagként használt zöldségek minőségét már a termőföldeken, a vetőmagtól a szedésig felügyelik.
A naponta frissen az üzembe kerülő alapanyagból aztán szigorúan ellenőrzött technológiával, tartósítószer nélkül, hőkezeléssel állítják elő a prémium savanyúságokat.
A különböző összeállításban készülő termékek egyedi ízvilága a saját maguk által kifejlesztett és az évek során tökéletesített receptúráknak köszönhető. A Noszlopi Finomságok kínálatában szinte bármilyen típusú ételhez megtalálhatjuk a megfelelő kiegészítő ízeket.

A Noszlopi Finomságok savanyúságait keresd a Velencei régió kiemelt SPAR és INTERSPAR üzleteiben!

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr8418863282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása