Gyorsan finomat: baconos cukkini Léta-Tészta pennével

le_ta_te_szta_cukkinispenne.jpgHa gyors és ínycsiklandó vacsoraötletre vágysz, a Nyíregyházi régióban található Léta-Tészta receptje garantáltan neked való! Sós Tibor és felesége, Sósné Erdelics Anett receptje a roppanós cukkini és a füstös bacon tökéletes harmóniája egy krémes, tésztaalapú ételben, ami ráadásul fél óra alatt kész is van, így ideális választás a rohanós hétköznapokra is.

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 20 dkg bacon
  • 2 közepes cukkini
  • 40 dkg Léta-Tészta penne 
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg reszelt parmezán vagy trappista sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

  1. Csíkozd fel a bacont, majd vágd le a cukkini két végét, negyedeld el hosszában, majd vágd ki a közepén lévő szivacsos részt.
  2. Ezek után a cukkini csíkokat kicsit ferdén ferdén vágd fel kb 1 cm-es darabokra, így emlékeztetni fog a penne formájára. A fokhagymát aprítsd fel.
  3. A Léta pennét enyhén sós vízben főzd ki a csomagra írtak szerint.
  4. A tejszínt keverd el 3 tojássárgájával és a reszelt sajt kétharmadával.
  5. A baconcsíkokat kevés olajon félig pirítsd meg, add hozzá a felaprított fokhagymát és a cukkinit. Addig pirítsd, amíg a cukkini szépen megpirul, de még roppanós. Amikor kész, keverd hozzá a kifőtt tésztát.
  6. Húzd le a tűzről, és öntsd rá a tejszínes keveréket, és keverd alaposan el, hogy ne ugorjon össze a tojássárgája. Ízesítsd ízlés szerint, de óvatosan sózd, mert mert a bacon és a sajt is sós.
  7. Tálaláskor szórd meg a maradék sajttal.

 

A Léta-Tésztáról:

A 2015-ben alapított, száraztésztákat gyártó családi vállalkozás Kokad településen működik. A kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülő tésztatermékeket a nemzetközileg is kifejezetten modernnek számító technológiai eljárásokkal, mégis a kisüzemekre jellemző odafigyeléssel és gondossággal készítik.

A mára már 35 fajta különféle száraztésztájuk közül a fogyasztói visszajelzések alapján kiemelten kedvelt a kakastaréj, a cérnametélt és a sodort csigatészta. A Léta Tészta folyamatosan bővülő kínálatának minden eleme tartósítószertől mentes, a termékek minőségét rendszeresen ellenőrzik és igyekeznek minél több egészséges alternatívát is kínálni a palettában.

A Léta-Tésztákat keresd a Nyíregyházi régió SPAR és INTERSPAR üzleteiben, a piros almával jelölt polcokon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr2518740054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása