Nagyon egyszerűen és kevés munkával készül ez a szaftos, ízekben gazdag csirkecomb, hétvégi grillezésre, vagy ha nem olyan az idő, sütőben is könnyen elkészíthető. A lelke a mézes szósz, amely egyszerre édes, sós és pikáns a dijoni mustárnak köszönhetően. A receptet a Virágbéke Méz Manufaktúrától kaptuk.
Hozzávalók:
- 5 evőkanál dijoni mustár
- 4 evőkanál Virágbéke méz
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál barbecue szósz
- 4 db csirkecomb, bőr nélkül
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillsütőt, közepes hőfokon.
- Keverd össze a mustárt, a mézet, a majonézt és a barbecue szószt. Egy kis adagot tegyél félre, a maradékba pedig forgasd bele a húst.
- Enyhén olajozd be a sütőfelületet. Süsd a csirkét addig, amíg omlós nem lesz, időnként pedig locsolgasd a maradék szósszal.
- Tálald rizzsel vagy friss salátával.
Tipp: Ha az őszi időjárás megtréfált és nincs grillezős idő, akkor készítsd el sütőben, az eredmény ugyanolyan finom lesz. Süsd a mustáros mézes szószba beleforgatott combokat 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, míg puha nem lesz a hús. Néha forgasd meg a combokat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
A Virágbéke Méz Manufaktúráról:
Ahhoz, hogy kiváló méz születhessen, elsősorban kiváló méhecskékre van szükség. És néhány olyan emberre, akik szeretettel, odafigyeléssel gondoskodnak rólunk. Ők pedig mézzel hálálják meg. Így alakul ki a Virágbéke. Az újhullámos magyar méhészet.
Az alapítók hiszik, hogy a méz nemcsak a nagyi konyhájába való. Az álmuk egy olyan méz brand, ami friss és Neked szól. Ahol a minőség és a különlegesség kéz a kézben járnak. Csipetnyi iróniával, humorral, érzelmekkel, édes zamatokkal. A nagyi csipketerítős asztalára és a Te fancy konyhapultodra is!
A Virágbéke Méz Manufaktúra termékeit megvásárolhatod a Nyíregyházi régió SPAR és INTERSPAR áruházaiban.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.