Saláta grillezett barackkal és kecskesajttal

vitality_drops_salata.jpg

Ugyan a nyárnak lassan vége, a hőség még itt van velünk, úgyhogy most is egy üdítően friss ebédreceptet osztunk meg veletek, ezúttal a Pécsi Régióból, a Vitality Drops konyhájából. 

Hozzávalók:

  • Fejenként kb. 1/2 őszibarack
  • Egy nagy zacskó vegyes zöldsaláta keverék (ha inkább te kevernéd össze, használj vegyesen jégsalátát, endíviát, radicchio salátát vagy madársalátát ízlés szerint)
  • 10 dkg házi kecskesajt
  • 4-5 levél friss bazsalikom 
  • 4-5 levél friss menta
  • Vitality Drops szőlőmagolaj ízlés szerint
  • balzsamecet ízlés szerint
  • 5-10 dkg pisztácia 

Elkészítés:

  • Grillezd meg a felszeletelt őszibarackot, addig, míg kissé megpirul 
  • Tépkedd vagy vágd apróra a friss fűszernövényeket
  • Pucold meg a pisztáciát és vágd fel kisebb darabokra

Töltsd ki egy nagy salátás tálba a vegyes salátát, helyezd rá a grillezett barack szeleteket,   morzsolj rá házi kecskesajtot, hintsd meg a fűszernövényekkel és az apróra vágott pisztáciával, utolsó lépésként pedig ízesítsd Vitality Drops szőlőmagolajjal és balzsamecettel. 

Keverd össze és fogyaszd egészséggel!

A Vitality Dropsról:

A két alapító, Szabadkai Bence és Gáspár Levente nemcsak barátok, de üzlettársak is. A Vitality Drops, amely hidegen sajtolt olajok és maglisztek gyártásával foglalkozik, a szívügyük. Cégüket 2020-ban alapították, barátságuk viszont a középiskolás éveikre nyúlik vissza. Mindketten a PTE Közgazdaságtudományi Karára jártak, és már fiatalon saját vállalkozásról álmodoztak. A vállalkozás ötlete egy padlásról előkerült régi olajprésgéppel indult, amelyet felújítottak és működésbe hoztak.

A fiúk saját maguk kísérletezték ki a hidegen sajtolás és a magok őrlésének folyamatát, így ma a legjobb minőségű termékeket kínálják. Minden magot alaposan megismertek, hogy a legjobb olajat és lisztet tudják előállítani. Fontos számukra a minőség és a fenntarthatóság, ezért csak 100%-ban természetes alapanyagokat használnak, és a keletkező hulladékot újrahasznosítják. 

A Vitality Drops olajokat a Pécsi Régió kiemelt SPAR és INTERSPAR üzleteiben tudjátok megvásárolni, keressétek a piros almás polcokon!

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr4318477031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása