Ha te is szeretnél olyan csirkecombot sütni, ahol szinte leolvad a hús a csontról, akkor ezt a pácot a Csengőtej natúr görög joghurtjával mindenképp próbáld ki!
A csirkecomb a csibe egyik legszaftosabb része, amiből rengeteg ízletes fogást készíthetsz. Az egyik legjobb módszer, ha egy éjszakára joghurtos-fűszeres pácba teszed – ettől lesz igazán omlós és ízletes a végeredmény.
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- Egy pohár Csengőtej natúr görög joghurt (250 g)
- só és bors ízlés szerint
- 1 tk. fokhagyma-granulátum
- 1 tk. oregánó
- 1 tk. chilipehely
- 1 tk. füstölt paprika
- 4 ek. olívaolaj
- a díszítéshez kevés apróra vágott friss petrezselyem (elhagyható)
Elkészítés
- A csirkecombokat tisztíts meg, majd tedd félre.
- A joghurtot öntsd egy keverőtálba és add hozzá az összes többi alapanyagot. A csirkecombokat kend be alaposan a páccal, fedd le fóliával, majd tedd hűtőbe egy éjszakára pihenni.
- Másnap a combokat tedd 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süsd szép pirosra 35-40 perc alatt (a sütési idő a sütőtől és a comb méretétől is függ). A sütés félidejénél fordítsd meg a combokat.
- A köret lehet friss saláta vagy akár rizs is.
A Csengő Manufaktúráról:
Megunhatatlan ízeik titka, hogy kizárólag frissen fejt, teljes értékű tejjel dolgoznak, amit hőkezeléssel tartósítanak. A tej eredeti zsírtartalmának köszönhetően pedig termékeik egytől egyig képviselik a tejszín balzsamos lágyságát, ami egyedi zamatot biztosít.
A családi vállalkozás palettája igazán széles. Túrók, vajak, sajtok, joghurtok és kenhető tejtermékek is kaphatók, ami nem meglepő, hiszen több mint 150 tehénnel dolgoznak. A Csengő Manufaktúra számára fontos a piacokon való megjelenés, ahol könnyen kialakul a személyes kapcsolat köztük és a vásárlók között. Az itt is elhangzó visszajelzések segítik őket a még színvonalasabb áru készítésében.
A Csengő Manufaktúra tejtermékeit (köztük a natúr görög joghurtot is) keresd a Velencei régió kiemelt SPAR és INTERSPAR üzleteiben!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.