Ki ne szeretné a gofrit? Könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis finom. Most egy egészséges, rostdús, sőt, “mindenmentes” gofri receptet osztunk meg veletek, amit a Pécsi régióban található Gabiyo csapattól kaptunk.
Hozzávalók (egy kör alakú gofrisütőhöz):
95g növényi ital
25g arany lenmagliszt
10g bambuszrostliszt
10g kókuszolaj
kókuszolaj spray
7g útifű maghéj
1 mokkáskanál sütőpor
5g édesítőszer (opcionális)
A díszítéshez: Gabiyo lekvár - tetszőleges ízben, gyümölcs, vegán tejszínhab
Elkészítés:
- Tedd egy tálba a lenmaglisztet, bambuszrost lisztet, az útifű maghéjat az édesítőt és a sütőport, majd keverd össze.
- Add hozzá a felolvasztott kókuszolajat és a növényi italt, majd keverd addig, míg homogén masszává nem válik (ne ijedj meg, ez nem lesz folyós tészta).
- Permetezd be kókuszolaj spray-vel a gofrisütőt, hogy ne ragadjon, majd spatulával egyengesd el benne a gofritésztát.
- Kb. 7-8 percig süsd, míg aranybarnává nem válik.
- Fogyaszd a kedvenc Gabiyo lekvároddal vagy gyümölccsel és vegán tejszínhabbal.
A GABIYO-RÓL:
Markóné Tóth Gabriella főállású édesanyaként is a sportos és egészségtudatos életmód híve, ez inspirálta vállalkozása indítására. Miután gyermekei kirepültek a családi fészekből, saját- és szomszédos kertekben növényeket nevelgetett, melyek termését saját kezűleg dolgozta fel kistermelői üzemében. Fiával, Umenhoffer Dáviddal együtt kezdtek munkálkodni a márkán, és alkották meg az akkor még GabiJó névre hallgató, hozzáadott cukortól mentes lekvárcsaládot. A termékpaletta azóta glutémnetes kekszekkel és granolákkal bővült.
A Gabiyo lekvárokat keresd a Pécsi régió kiemelt SPAR és INTERSPAR boltjaiban, a piros almás polcokon!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.