Nem tudjuk, hogy a túrógombóc Hungarikum-e, de az biztos, hogy külföldi vendégeink mindig transzba esnek tőle. Először az ízétől, másodszor pedig az összetétele miatt: a legtöbben ugyanis nem akarják elhinni, hogy valóban túróból készül. Ezzel persze nem élünk vissza - eszünkbe sem jut vega, vagy vegán ismerőseinket ezzel a túrós finomsággal traktálni. Szerencsére “van másik”, vagyis itt van Gabiyo túrómentes “túrógombóca”.
Sokan félnek, hogy a vega édességek készítése sok vacakolással jár. A Gabiyo túrógombócnál nincs egyszerűbb. Vágjunk bele!
Hozzávalók (4 főre):
- 250g köles
- 3-5 kanál aprószemű zabpehely (attól függően, hogy mennyire főtt le a víz róla)
- Kb. 1,5 ek édesítőszer - mi eritritet használtunk
- 1-2 db citrom - mivel a reszelt héjat is használod, lehetőleg biocitromot vegyél!
- Gabiyo GM vaníliás keksz
- Gabiyo eperlekvár
Így készül a Gabiyo “túrógombóc”:
- Főzd puhára a kölest körülbelül kétszeres mennyiségű vízben, vagy növényi italban.
- Édesítsd ízlésed szerint (óvatosan, fokozatosan!)
- Add hozzá 1 nagy, vagy 2 kicsi citrom levét és reszelt héját.
- Ha már megfőtt, keverd hozzá az aprószemű zabpelyhet és hagyd kihűlni a masszát.
(Ha egy éjszakára a hűtőbe teszed a kölest, nem lesz szükséged a zabpehelyre, hogy összetartsa.) - Ha azonnal akarod a gombócokat készíteni, hideg, vizes kézzel formálj gombócokat és forgasd meg azokat a GM Gabiyo darált kekszben.
- Ha fokozni akarod a hatást, töltsd meg Gabiyo eperlekvárral a gombócokat.
Figyelem, a receptben 4 főre számoltam a mennyiségeket, de jobb, ha felkészülsz az átütő sikerre és nagyobb mennyiséggel készülsz.
Jó étvágyat!
GABIYO
Markóné Tóth Gabriella főállású édesanyaként is a sportos és egészségtudatos életmód híve, ez inspirálta vállalkozása indítására. Miután gyermekei kirepültek a családi fészekből, saját- és szomszédos kertekben növényeket nevelgetett, melyek termését saját kezűleg dolgozta fel kistermelői üzemében. Fiával, Umenhoffer Dáviddal együtt kezdtek munkálkodni a márkán, és alkották meg az akkor még GabiJó névre hallgató, hozzáadott cukortól mentes lekvárcsaládot. A termékpaletta azóta glutémnetes kekszekkel és granolákkal bővült.
A Gabiyo lekvárokat keresd a Pécsi régió kiemelt SPAR és INTERSPAR boltjaiban, a piros almás polcokon!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.