Felejts el az unalmas, száraz csirkét! Próbáld ki inkább a mézes pácban készült sült csirke receptjét! Talán meglepő, de ezt a kitűnő tippet nem egy mesterszakácstól, hanem a Gál Attilától, a Nyíregyházi régióban működő Virágbéke méhészet vezetőjétől kaptuk!
A csirke sütés közben könnyen kiszárad, ráadásul az otthon fellelhető összes fűszert rá kell öntened, hogy valami íze legyen. Ez a veszély hárítható el egy kis pácolással. Nem kell aggódnod, rögtön meglátod, hogy ez a pácolás egy rendkívül egyszerű dolog, amihez nem kell mesterszakácsnak lenned.
Hozzávalók (4 személyre)
4 db csirkecomb
A páchoz:
3 evőkanál Virágbéke méz
2 evőkanál mustár
3 evőkanál szójaszósz
4 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A pác elkészítése: Egy tálban keverd össze a mézet, mustárt, szójaszószt, zúzott fokhagymát, gyömbért, fűszerpaprikát, sót, borsot és olívaolajat.
Csirkecombok pácolása: A csirkecombokat tedd egy nagyobb tálba vagy zacskóba, és öntsd rá a pácot. Forgasd meg a combokat, hogy mindenhol bevonja őket a pác. Hagyd állni minimum 1 órán át a hűtőben, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.
Sütés:
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tedd a bepácolt csirkecombokat egy tepsibe, és öntsd rájuk a maradék pácot. Fedd le alufóliával, és süsd 30 percig. Ezután vedd le a fóliát, és süsd további 15-20 percig, amíg a csirkecombok szép aranybarnák és ropogósak lesznek.
A pácolt csirkecombokat természetesen grillsütőn is megsütheted. (Számíthatsz rá, hogy a fantasztikus illattól mindenki megéhezik.)
Tálalás:
Vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni pár percig, mielőtt tálalod. Kínálhatod rizzsel, sült krumplival vagy a nagy melegben akár egy hideg kevert salátával is.
A Virágbéke Méz Manufaktúra
A mézet nem a méhészek, hanem a méhek készítik. A méhészek dolga, hogy szeretettel, odafigyeléssel gondoskodjanak a méhekről, azok pedig kiváló mézzel hálálják meg ezt.
Gál Attila és csapata számára a minőségi méz előállítása mellett rendkívül fontos, hogy a mézet behozza a modern, minőségi konyhába. Ez az “újhullámos magyar méhészet”, ahol a minőség és a különlegesség kéz a kézben járnak.
A Virágbéke Méz Manufaktúra termékeit megvásárolhatod a Nyíregyházi régió SPAR és INTERSPAR áruházaiban.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.