Sült csirke mézes pácban Virágbéke-módra

viragbeke_recept.jpg

Felejts el az unalmas, száraz csirkét! Próbáld ki inkább a mézes pácban készült sült csirke receptjét! Talán meglepő, de ezt a kitűnő tippet nem egy mesterszakácstól, hanem a Gál Attilától, a Nyíregyházi régióban működő Virágbéke méhészet vezetőjétől kaptuk! 

A csirke sütés közben könnyen kiszárad, ráadásul az otthon fellelhető összes fűszert rá kell öntened, hogy valami íze legyen. Ez a veszély hárítható el egy kis pácolással. Nem kell aggódnod, rögtön meglátod, hogy ez a pácolás egy rendkívül egyszerű dolog, amihez nem kell mesterszakácsnak lenned.

Hozzávalók (4 személyre)

4 db csirkecomb

A páchoz:

3 evőkanál Virágbéke méz

2 evőkanál mustár

3 evőkanál szójaszósz

4 gerezd fokhagyma (zúzott)

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 teáskanál fűszerpaprika

1 teáskanál só

1/2 teáskanál bors 

2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A pác elkészítése: Egy tálban keverd össze a mézet, mustárt, szójaszószt, zúzott fokhagymát, gyömbért, fűszerpaprikát, sót, borsot és olívaolajat.

Csirkecombok pácolása: A csirkecombokat tedd egy nagyobb tálba vagy zacskóba, és öntsd rá a pácot. Forgasd meg a combokat, hogy mindenhol bevonja őket a pác. Hagyd állni minimum 1 órán át a hűtőben, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.

Sütés: 

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tedd a bepácolt csirkecombokat egy tepsibe, és öntsd rájuk a maradék pácot. Fedd le alufóliával, és süsd 30 percig. Ezután vedd le a fóliát, és süsd további 15-20 percig, amíg a csirkecombok szép aranybarnák és ropogósak lesznek.
A pácolt csirkecombokat természetesen grillsütőn is megsütheted. (Számíthatsz rá, hogy a fantasztikus illattól mindenki megéhezik.)

Tálalás: 

Vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni pár percig, mielőtt tálalod. Kínálhatod rizzsel, sült krumplival vagy a nagy melegben akár egy hideg kevert salátával is.

A Virágbéke Méz Manufaktúra

A mézet nem a méhészek, hanem a méhek készítik. A méhészek dolga, hogy szeretettel, odafigyeléssel gondoskodjanak a méhekről, azok pedig kiváló mézzel hálálják meg ezt. 

Gál Attila és csapata számára a minőségi méz előállítása mellett rendkívül fontos, hogy a mézet behozza a modern, minőségi konyhába. Ez az “újhullámos magyar méhészet”, ahol a minőség és a különlegesség kéz a kézben járnak.

A Virágbéke Méz Manufaktúra termékeit megvásárolhatod a Nyíregyházi régió SPAR és INTERSPAR áruházaiban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://regiokkincsei.blog.hu/api/trackback/id/tr3118462967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Régiók Kincsei

A SPAR Magyarország Kft. 2021-től kezdődően 7 regionális központot nyitott az országban (Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Győr, Pécs, Nyíregyháza, Budapest), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak egy-egy régiót. A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várja a SPAR olyan kistermelők jelentkezését, akik folyamatosan fenntartható, kiváló minőségű magyar terméket állítanak elő.

Friss topikok

süti beállítások módosítása